Retourneren of ruilen  van uw bestelling.

Bij Koopsels.nl is ruilen of retourneren van je bestelling, eenvoudig.

Retour sturen van de complete bestelling.

Je hebt recht om je complete bestelling, tot 14 dagen na je aankoop, zonder reden retour te sturen. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag, inclusief de kosten van verzending, terug. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening. De artikelen mogen niet gebruikt zijn, moeten onbeschadigd zijn en voorzien van de originele verpakking met alle toebehoren.
Voor artikelen die speciaal voor jou zijn samengesteld (je bestelt een artikel in een speciale uitvoering waardoor er ook een levertijd is) geldt dit recht op retour niet. Dit wordt duidelijk gemaakt bij je bestelling.
Kijk bij “Hoe te retourneren” hieronder wat je moet doen.

Retour sturen van een deel van je bestelling.

Je mag, tot 14 dagen na je aankoop, een deel van je bestelling, zonder reden retour sturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van dat artikel, zonder de verzendkosten, terug. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening. De artikelen mogen niet gebruikt zijn, moeten onbeschadigd zijn en voorzien van de originele verpakking met alle toebehoren. Voor artikelen die speciaal voor jou zijn samengesteld (je bestelt een artikel in een speciale uitvoering waardoor er ook een levertijd is) geldt dit recht op retour niet. Dit wordt duidelijk gemaakt bij je bestelling.
Kijk bij “Hoe te retourneren” hieronder wat je moet doen.

Hoe te retourneren?

Meld je retour op de site.
Ga naar je account op Koopsels.nl en meld je retour aan via- “Geschiedenis en details van mijn bestelling”. Selecteer het bestelnummer van de bestelling die je geheel of gedeeltelijk wil retourneren/ruilen. Halverwege kun je aanvinken welke artikelen je wenst de retourneren.
Je mag een reden opgeven, maar dat is niet verplicht.
Verzend je retour aanvraag. Binnen 1 werkdag ontvang je van ons een mailtje met daarin de retour gegevens waaronder je de retour zending kan klaarzetten.

Retour zenden naar ons postbusnummer.

Bij je retourzending de retour- of pakbon meesturen. Als je die niet meer hebt graag een briefje toevoegen met naam, adres en ordernummer. De kosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening. Let dus op voor welke wijze van verzenden je kiest. Als je zekerheid wenst over de zending kun je voor Track & Trace kiezen.
Zodra de retourzending bij ons binnen is, gaan we het verschuldigde bedrag terug storten.

Hoe kan ik een beschadigd artikel ruilen?

Alle goederen worden voor het verzenden zorgvuldig gecontroleerd. Mocht je bij ontvangst van jouw bestelling toch een fout vinden, neem dan contact op met info@koopsels.nl. Het product kan dan kosteloos worden teruggestuurd en je ontvangt een nieuw product.

Hoe kan ik een aanbieding of sale artikel(en) ruilen?

Als je een product in de sale of met een aanbieding hebt gekocht en de juiste maat is niet meer op voorraad dan ontvang je een tegoedbon van koopsels.nl, deze is 1 jaar geldig. Neem altijd even contact op met koopsels.nl zodat wij kunnen kijken, in samenspraak, naar een alternatief artikel.

Hoe moet ik een bestelling annuleren?

Je kunt je bestelling tot twee weken na de ontvangst van de bevestiging van je bestelling annuleren. Je bestelling kun je annuleren door een bericht te sturen aan info@koopsels.nl. Vermeld hierbij altijd het bestelnummer. Wanneer je bestelling in die tijd al is verstuurd, dan kun je deze retour zenden. Voorwaarde is wel dat de goederen niet zijn gebruikt en in de originele verpakking worden teruggestuurd.

Wat is het herroepingsrecht?

Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt om binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelde artikel(en) het retour te sturen, en zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst te ontbinden. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de bestelling fysiek in bezit krijgt. Binnen deze tijd mag je het artikel bekijken en eventueel passen zoals je dat ook in een winkel doet. Als je besluit van je herroepingsrecht gebruik te maken, ontvang je (na ontvangst van de retour goederen bij koopsels.nl) alle betalingen die je tot dat moment hebt gedaan, inclusief de standaard verzendkosten. Stuur je je hele bestelling retour, crediteren wij ook de verzendkosten. Stuur je gedeeltelijk je bestelling retour, crediteren wij enkel het product. Wij betalen jou terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Let op: Je moet de goederen, in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen en aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te sturen of fysiek overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.